Hoe ga ik te werk?

osteopathie.jpg

Om te beginnen luister ik naar je verhaal. Dit is voor mij om 2 redenen van belang:

In de eerste plaats: safety first! Het kan zijn dat bepaalde elementen in je verhaal er op wijzen dat er contra-indicaties voor een osteopathische behandeling zijn of dat bepaalde technieken voor jou niet geschikt zijn.

In de tweede plaats is je verhaal belangrijk om een analyse van je klachten te maken: wat zijn je symptomen en zijn er dingen in je verhaal die een verband kunnen hebben met die symptomen. Met andere woorden: niet alleen je symptomen worden onder de loep genomen, er wordt ook gezocht naar de oorzaak van je klachten.

Na het vraaggesprek volgt een onderzoek: ik kijk en voel of er spanningen zijn, of alles beweegt wat moet bewegen en onderzoek je pijnregio met specifieke testen.

Wanneer het vraaggesprek en het onderzoek afgerond zijn kunnen we kijken of ik je kan helpen en bespreek ik het behandelplan met je.

Voor de behandeling kan ik kiezen uit een uitgebreid gamma van technieken en werk ik op de beweeglijkheid van je spieren, botten, gewrichten, het bindweefsel en de ophangsystemen van je organen. Je lichaam kan pas gezond zijn als alle beweeglijke structuren ook daadwerkelijk bewegen. Dit geeft je lichaam de mogelijkheid om terug in balans te geraken om op die manier je klachten te doen verdwijnen of te verminderen.